trešdiena, 2013. gada 2. oktobris

Dzimenīte Klaipēdā

Tā kā mana audžudēla Alekša draudzenei ir vienā dienā ar manu brāli dzimšanas diena, tad nu izdomājām nosvinēt to kopā Lietuvā.
Rezervēju nakstmītni Ruta un sestdienā vakarpusē 17 00 devāmies ceļā. Protams ar piedzīvojumiem - tika aizmirsti mājās mašīnas dokumenti un protams mūs apturēja policisti (tad arī atklāju dokumentu neesamību) - paldies viņiem, tikām cauri ar brīdinājumu. Griezāmies atpakaļ. Tā nu ar stundas kavējumu atkal ceļā. Braucām caur Maažeiķiem, kur pilnā sparā remontē šoseju un tad apmaldījāmies Pluņģē - bija jau tumsa iestājusies, apbraucamos ceļus remontzonās ne velna nevarēja redzēt, tā nu bijām laimīgi, kad īsi pirms 22 00 iebrukām viesnīcā.
 

Ļoti laipna sagaidīšana mums bija. Pietika, paldies dievam, tikai ar manu pasi reģistrēšanai, jo konstatējām, ka meitenes manu atgādinājumu par pases līdzņemšanu bija palaidušas gar ausīm. Iekārtojāmies un paēdām viesnīcas koplietošanas virtuvītē - tas man bija pārsteigums, tur bija gan plīts ar cepeškrāsni, gan mikrene un ledusskapis, tosteris, elektriskā tējkanna un trauki . Pēc sevis tik vis jāsavāc un jānomazgā. Ideāli lielai trakai ģimenei kā mums!

Nākošajā rītā brokastis mums ienesa numuriņos (nu gandrīz gultā) - lieli šķīvji ar siltām brokastīm - omleti, desiņām, bekonu, salātiem. Protams kafija, piens, un saldās maizītes. Bijām patīkami pārsteigti!
Tā nu pieēdušies devāmies apskatīt pilsētu.





 Plānots bija tikai Jūras muzejs, bet pārējais pēc apstākļiem.

Protams neiedomājos, ka ja remontē delfināriju, tad delfīnus tur neatstās...bet nu nekas redzējām jauku roņu šovu un Reinis bija pārsteigts, ka vienu roni sauc viņa vārdā.


Jūras muzejā pavadījām kādas 2 stundas .
Pastaigājāmies pa Kuršu kāpām, diemžēl svētdienās bija ciet pils muzejs, tātad brauksim vēlreiz.



Pēcāk iekodām sēžot skvērā un devāmies ārpus Klaipēdas uz Kretingu. Te jau mēs bijām bijuši kādus gadus atpakaļ, tāpēc ieliku labākos skatus no citas lapas.



Pēcāk devāmies uz Salantai un absurda muzeju. Un tad pa ceļam uz mājām piestājām Žemaišu Kalvārijā . Jānim Pāvilam veltītajā katedrālē


Iebraucām Latvijā caur Ezeri un apstājāmies skaistā vietā - pie Jaunauces pils, tagad te atrodas skola.

Mums bija prieks, ka skolu lēnām atjauno, tātad ir cerība, ka bērni ir un arī ēka būs.
Tas nu bija mūsu īsais, trakais ceļojums...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru