Atkal milzu soļiem pienācis rudens, sēnes samarinētas un kartupeļi novākti. Tagad beidzot varēšu nopietni pievērsties rokdarbiem...
Mana marinēto sēņu recepte -
uz 1 l ūdens 2 ēd.kar. cukurs un 2 ēd. kar. sāls ūdeni uzvāra un pievieno 2lauru lapas, 8 virces, 8 melnos piparus un tējkaroti koriandra sēklas. Tad pielej 7% ābolu etiķi aptuveni 200ml - es visu laiku garšoju, lai marināde ir baudāma. Tad ieberu notīrītas sēnes un kādas 3-5 min. apvāru. Ar kausu pildu sēnes izmazgātās puslitra burkās un pasterizēju konvekcijas krāsnī 10 min 100 grādos. Tad karstas aizvākoju un apgriežu uz mutes atdzist.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru