otrdiena, 2013. gada 22. oktobris

Adatas pinums -2

Sākumu skatīt Adatas pinums-1
Kad nocilpota pietiekami gara rinda un vēlamies savienot abus galus kopā, lai tālāk pa apli cilpotu ...Saliekam abus galus kopā, ar adatu paņemam galējo cilpu no sākuma (bildē labajā pusē cilpa) un atkārtojam UO gājienu  jeb adata pa apakšu cilpai tad nākošai pa augšu..skatīt Adatas pinums -1...izvelkam adatu ar dziju ...
 paņemam nākošo cilpu no sākuma un atkārtojam visu
 te var jau redzēt kā sākums nostājies apakšā un veidojas spirāle. Tā tiek cilpota (veidota adatas pinumā jebkurš priekšmets kā caurule)
 Bet ir variants - sākam cimdu vai zeķi no purngala.
Visvienkāršākais variants parādīts šeit:
 izveido 12 cilpas pa apli, savelk kopā sākuma cilpu, ko redz 1. bildē, tad sāk cilpošanu aizķerot pirmo izveidoto no 12 cilpām pinuma veids UO.
2. rindā visi cilpas tiek dubultotas jeb no vienas aizķertās cilpas tiek 2 reizes izcilpots (analoģiski runājot - tamborējot no vienas vietas 2 stabiņi)
3. rindā katru trešo cilpu dubulto, bet 3. rindā katru 8 cilpu dubulto. Tālāk jālaiko uz rokas vai kājas un jāskatās vai vajag vēl paplatināt apjomu, ja vajag tad katru 9 dubulto..
Kad ie pietiekoši paplatināts tad cilpo taisno gabalu pa apli ik pa laikam laikojot...
Ir arī skaistāks variants no YouTube 

1 komentārs:

  1. Dzīvē adatas pinumu redzēju Ludzas amatnieku centrā, process gan netika rādīts, bet es jau biju gudra pēc tava stāstījuma:)

    AtbildētDzēst