trešdiena, 2012. gada 7. novembris

Vasaras neatrādītie darbi jūlijs- septembris

Kaut kas man šovasar bij noklikšķējis un es sēdēju stellēs, kad bij jāravē dārzs...
pirmkārt jau neapdomīgi biju sasolījusi puikam uz 3x3 nometni gatavu seno laiku tērpu..domāju būs grūti, jo vienkārtīgu vilnu vilnā nemaz nav tik viegli aust, bet nu mīļie latviešu dieviņi stāvēja man aiz muguras un es paspēju.
Zaļais ir manis austais(skujotais trinis), bet lielā vīra tērps vairs laika trūkuma dēļ nebija noaužams, tāpēc meklēju aizvietojamu audumu - ar lielām mokām atradu - Jelgavas Tēmā (pārdevējs bija ļoti ieintriģēts, kad pateicu kam vajag). Puikas tērpam celota mala ap kaklu, ap rokām pītenes apsien uz krekla, josta audene, maku un nazi puika pats taisīja, saktas arī puikas darinātas. Ja nu kas - viņš man pirmo gadu mācās Rēzeknē par rotkali, tā ka būs man daudz rotu ...:)
Augustā sagribējās grīdas celiņus pie gultām - bet nu siltus un no vilnas...palīdzēja dzijas tīt abi dēli un viņu draugi...vēl palika dzijas kādiem 4 deķiem...tos lēnu garu pa Ziemassvētkiem
re kas sanāca:

audos vilna un efektdzijas, velkos īrisa diegi tehnika trinis
Nu un paralēli septembrī un oktobra sākumā ņēmos pa studiju lielajās stellēs un pabeidzu savu lakatu, gabarīti ap 1.60x1.60 m, trinis, vilna vilnā


  Tagad top linu šalle un linu sedziņa, bet rindā jau uzmesti velki brunčiem..

1 komentārs:

  1. Sveiciens meitas kursa biedra mammai!
    Esi ražīgi strādājusi! Uz tiem, kas māk aust, skatos ar zināmu skaudību un priecājos.
    Ja mūspusē tiks atbalstīts viens projekts, tad es arī iešu mācīties aust. Manas abas vecmammas auda, un man būtu goda lieta to iemācīties, un interesē jau man arī. Vidusskolas laikā tante nedaudz ierādīja, bet nu būtu laiks pamācīties nopietnāk.

    AtbildētDzēst